I osvajač Lige prvaka u igri za klupu Osijeka?!

Nova bomba iz susjedstva

I osvajač Lige prvaka u igri za klupu Osijeka?!

Ambiciozni hrvatski prvoligaš Osijek traga za novim trenerom otkako je uručen otkaz Dini Skenderu.

Na posljednjoj ligaškoj utakmici Osječane je vodio Ivica Kulešević, no jasno je kako mu je to prva i ujedno posljednja utakmica na klupi, budući da u klubu tragaju za mnogo zvučnijim imenom.

Ono što je izvjesno, a što je uostalom potvrdio i predsjednik kluba Ivan Meštrović, jest to da će novi šef struke prvi put u historiji biti stranac. U opticaju je već nekoliko imena, a posljednje u nizu je ono Roberta Di Mattea koji je 2012. godine donio Chelseaju trofej Lige prvaka. 

Iako je Di Matteo bez angažmana od 2016. godine, opcija da on preuzme Osijek ne čini se tako realnom, pogotovo imajući u vidu na kakve je ugovore ovaj Italijan navikao.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Mediji u Hrvatskoj pišu kako kontakte sa Osijekom ima i proslavljeni italijanski fudbaler Christian Panucci, kao i nekada nevjerovatni napadač Hernan Crespo. Koliko u svemu ima istine, pokazat će se naredne sedmice kada se iz Gradskog vrata očekuje 'bijeli dim'.

U novu sezonu Osijek nije ušao baš najbolje. Nakon nepunih deset kola klub je na petoj poziciji s šest bodova manje u odnosu na Dinamo i Hajduk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi