I Premijer liga ima svog Ibrahimovića

Wagneru godine ništa ne mogu

I Premijer liga ima svog Ibrahimovića

Edmir Škorić

Nogometaši Širokog Brijega slavili su u Banjoj Luci protiv Borca s 2:0 u pretposljednjoj utakmici 13. kola Premijer lige BiH.

Široki je nastavio sa serijom utakmica bez poraza, a u Banjoj Luci je uvezao drugu pobjedu i došao na treće mjesto tabele sa 25 bodova.

Što se Borca tiče, nalazi se tek na 14. mjestu sa 12 bodova i četiri uzastopna poraza. 

Gosti s Pecare došli su u vodstvo nakon devet minuta igre, kada je sjajni i iskusni brazilski napadač Wagner glavom loptu smjestio u mrežu Borca.

Brekalo je u 15. minuti imao šansu za Široki, ali nije bio precizan, da bi Borac zaprijetio preko Jovića u 21. minuti, ali je Soldo bio na visini zadatka. Imao je Pehar dobar udarac u 25. minuti, ostalo je 1:0.

Do kraja prvog dijela bilježimo još pokušaj Jovića glavom, no puao je pored gola Solde. Široki je još jednim golom u nastavku riješio pitanje pobjednika.

Wagner je u 61. minuti pogodio na ubačaj Pehara, koji je prethodno sjajno prošao po lijevoj strani. Ovim golom se Wagner izjednačio s Leonom Benkom na vrhu liste najboljih strijelaca. I Premijer liga ima svog Ibrahimovića...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac - Široki 0:2 (Wagner 9, 61)

Borac: Ružić, Redžić, Saničanin, Predragović, Jović, Koljić, Bečelić, Runić, Paštar, Jandrić, Marjanović. Široki: Soldo, Ćorić, Pehar, Wagner, Menalo, Sesar, Brekalo, Ajayi, Bralić, Crnov, Marković.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.