I Radnik startao s pripremama za proljetni dio sezone

Novih igrača još uvijek nema

I Radnik startao s pripremama za proljetni dio sezone

Prije današnje prozivke koja je obavljena u 12:00 časova, u trofejnoj sali FK Radnik Bijeljina održana je konferencija za štampu na kojoj su prisustvovali šef stručnog štaba Mladen Žižović i tehnički sekretar Slobodan Đorđić.

U svom izlaganju Žižović je rekao da su klub do sada napustili Janković, Arnautović (prešao u Zvijezdu 09) i Blaić (istekla pozajmica), a da novih igrača još uvijek nema, te da će se već u toku dana održati određeni razgovori sa eventualnim pojačanjima.

Šef stručnog štaba je istakao da želi da u klub dođu samo igrači koji će kvalitetom biti iznad ili u rangu sadašnjih fudbalera, a izrazio je zadovoljstvo i što se u trenažni proces vraćaju Martinović i Motika, nadajući se da će pružati partije kao i prije nego što su se povrijedili.

"Cilj kluba je plasman u Ligu za prvaka, ali ne i imperativ. Svi u klubu da će dati sve od sebe da u preostala četiri kola osiguramo doigravanjeza prvaka, što će značiti veći broj kvalitetnih utakmica potrebnih za razvoj fudbalera. Od utakmica koje slijede za nas će najbitnija možda biti s Borcem u prvom kolu nastavka šampionata", kazao je, između ostalog, Žižović.

Tehnički sekretar Đorđić je zahvalio lokalnoj zajednici, sponzorima i prijateljima kluba na pomoći koju daju, a u nastavku svog obraćanja je rekao da je klub u saradnji sa Gradom Bijeljina i N/FSBiH otpočeo aktivnosti na izgradnji reflektora i potrebne projektne dokumentacije. Olakšavajuća okolnost je to što u neposrednoj blizini stadiona postoji trafostanica visokog napona neophodna za rad reflektora koju je nekada koristila fabrika obuće Zenit, što će znatno pojeftiniti i ubrzati planiranu investiciju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radnik će prvu pripremnu utakmicu odigrati 24. januara protiv Orašja, dok se protivnik za 27. januar i dalje traži.

Kako je ranije saopšteno, fudbaleri Radnika će krajem mjeseca otputovati na desetodnevne pripreme u Rafailoviće (Crna Gora), a po povratku je ugovorena posljednja provjera za 10. februar sa Bačkom i Bijeljini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi