I selektor Srbije u karantinu: "Sreća pa imam dvorište..."
Foto: EPA

Preventiva na prvom mjestu

I selektor Srbije u karantinu: "Sreća pa imam dvorište..."

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković smješten je u karantin zbog straha od koronavirusa.

S obzirom da su na koronavirus pozitivni čelnici FS Srbije Slaviša Kokeza i Marko Pantelić, bilo je za očekivati da će u karantin iz predostrožnosti biti smješten još neko od njihovih najbližih saradnika, a to je na kraju upravo Tumbaković.

Zbog svojih godina Tumbaković je u kategoriji onih ljudi oko kojih se treba posebno voditi računa kako bi se zaštili od virusa, a danas se iskusni stručnjak ponaša striktno u skladu sa preporukama.

O danima u karantinu govorio je za portal Hotsport.

"Kućni karantin mi je olakšan jer imam i dvorište. Fudbal je sada u drugom planu, samo da se pobijedi virus", rekao je Tumbaković koji je također pozdravio odluku o odgodi Evropskog prvenstva za 2021. godinu.

Tumbaković je na čelo reprezentacije Srbije došao u julu 2019. godine nakon što je prethodno vodio Crnu Goru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije