Odgođen duel baraža između Norveške i Srbije

Vlada Norveške je donijela jasnu odluku

Odgođen duel baraža između Norveške i Srbije

S. Mlaćo

Polufinalni susret baraža za plasman na EURO između Norveške i Srbije koji je trebao biti odigran 26. marta u Oslu je odgođen.

Razlog je epidemija koronavirusa, a odluku je odnijela Vlada Norveške.

Ranije se spominjalo da bi susret mogao biti odigran bez publike, no to se neće desiti.

"Vlada Norveške, zbog brzog uvećanja broja zaraženih koronavirusom u ovoj zemlji (registrovano 777, samo 148 večeras), zabranila je održavanje svih sportskih događaja do 15. aprila, što definitivno znači da Vikinzi neće moći da organizuju ni utakmicu sa Orlovima, čak ni pred praznim tribinama kao što su pre tri dana uz blagoslov UEFA planirali", saznaje srbijanski Sportski Žurnal.

Isti medij navodi da je moguće odigravanje utakmice samo u Beogradu, no da je to u cjelokupnoj situaciji teško očekivati.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Još uvijek nije poznato šta će biti sa utakmicom BiH - Sj. Irska koji je planiran u Zenici 26. marta.

Podsjetimo, Nogometni savez BiH je već poslao dopis UEFA-i i zamolio je da odgodi susret 

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Isto tako neka uradi i naša vlada, ako je imamo.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi