Norveška poslala pismo UEFA-i: Ne želimo igrati protiv Srbije!

Zbog koronavirusa

Norveška poslala pismo UEFA-i: Ne želimo igrati protiv Srbije!

Norveški fudbalski savez poslao je pismo UEFA-i u kojem kaže kako nema namjeru igrati susret play offa za plasman na Euro protiv Srbije. 

Norveška i Srbija trebale su krajem ovog mjeseca igrati polufinalni duel play offa u Oslu, a susret je trebao biti odigran bez gledalaca.

Ipak, Norveški savez ne želi igrati ni tako već poručuje kako uopšte nema namjeru odigrati susret i to zbog koronavirusa.

"Savez je lojalan vlasti i njenim odlukama i ograničenjima i takođe ima odgovornost prema situaciji u državi. Zato je sva aktivnost Saveza za april otkazana još u utorak ujutru. To se također odnosi na meč sa Srbijom 26. marta. To je datum kada su zabranjene sve sportske aktivnosti u Norveškoj", navodi se u saopštenju iz Saveza te se dodaje:

"To znači da ne planiramo meč tog dana. Informisali smo UEFA-u o tome uz preporuku norveških vlasti. Produžetak obaveznog karantina znači i da će svi igrači koji dođu u Norvešku biti u karantinu 14 dana i da će biti u karantinu na dan utakmice. Savez ne odlučuje o tome da li će meč sa Srbijom biti otkazan ili odložen. To ćemo znati poslije telefonske sjednice UEFA 17. marta".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Jasno je da UEFA u ovakvoj situaciji nema izbora nego da vjerovatno sve susrete play offa otkaže, računajući i onaj u kojem naša BiH treba igrati protiv Sjeverne Irske.

Kada govorimo o koronavirusu u Norveškoj, treba spomenuti da je do sada dijagnosticirano 895 takvih slučajeva u toj zemlji po čemu je ona 10. u svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi