I to je moguće: PSG prvi put u sezoni nije pobijedio u ligi

Bordeaux prekinuo pobjednički niz Parižana

I to je moguće: PSG prvi put u sezoni nije pobijedio u ligi

U posljednjoj utakmici 15. kola francuske Ligue 1, PSG je na gostovanju remizirao sa Bordeauxom odigravši 2:2.

Aktuelni prvaci Francuske su do večeras imali skor 14-0-0 i bilo je za očekivati da se nevjerovatni niz kad-tad prekine, a čast da bude prvi tim koji će ove sezone 'otkinuti' bod PSG-u pripala je Bordeauxu.

PSG je nakon poluvremena vodio sa 1:0 golom Neymara, ali je u 53. minuti Briand zabio za 1:1. Igrao se 66. minut kada su gosti izveli izuzetnu kontru koju je u gol pretvorio Mbappe, koji je tako izbio na prvo mjesto liste strijelaca sa 12 golova.

Činilo se da će PSG upisati i 15. uzastopnu pobjedu u ligi, ali je u 84. minuti Cornelius zabio za konačnih 2:2.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovaj 'kiks' PSG-a ne mijenja mnogo situaciju, jer ekipa Thomasa Tuchela i dalje ubjedljivo vodi sa 43 boda, 14 više od drugoplasiranog Montpelliera. Bordeaux ostaje na 11. mjestu sa 18 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti