Moura će imativ poseban motiv protiv Arsenala: Želim Emeryju pokazati kakav sam igrač

Prvi susret nakon rastanka u PSG-u

Moura će imativ poseban motiv protiv Arsenala: Želim Emeryju pokazati kakav sam igrač

Brazilski reprezentativac Lucas Moura imat će poseban motiv ove nedjelje u derbiju Londona između Tottenhama i Arsenala.

Bit će ovo prvi put da se Moura susreće sa nekadašnjim trenerom Unaijem Emeryjem koji mu je zamalo uništio karijeru pred kraj boravka u PSG-u.

Podsjećanja radi, upravo Moura je bio igrač koji je platio ceh dolaska Kylian Mbappea i Neymara u PSG na ljeto 2017. godine i u narednih pet ili šest mjeseci su gotovo svi zaboravili na njega zato što ga više nije bilo na terenu.

Brazilac se odlučio preći u Tottenham u januaru ove godine što je, kasnije će se ispostaviti, bio vrlo dobar potez jer je danas ponovo onaj stari. U razgovoru za engleske medije on poručuje da želi pokazati Emeryju da je dobar igrač.

"Vjerujem u svoj talent i kvalitet. Pokušat ću do da pokažem Emeryju, ali u dresu Tottenhama", započeo je Moura i dodao:

"Zaboravio sam posljednjih pet ili šest mjeseci koje sam proveo u PSG-u. Pokušavam misliti samo na one četiri godine kada sam bio sretan i osvojio mnogo trofeja. Prošla godina mi je poslužila da naučim i odrastem. Mislim da sam sada puno iskusniji i jači".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osvruno se i na Emeryja i njegove odluke u PSG-u.

"Moram poštovati odluke trenera. Znam da mu je bilo teško jer je morao odabrati 11 igrača. Ne volim se okretati nazad. Volim samo gledati ono što mogu dalje uraditi. Nemam ništa protiv njega, respektujem ga, sjajan je trener", rekao je Moura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi