I to je moguće: Večeras protiv PSG-a u Kupu igraju njegovi najvatreniji navijači

U nezavidnoj su situaciji

I to je moguće: Večeras protiv PSG-a u Kupu igraju njegovi najvatreniji navijači

Edmir Škorić
Teme:

Večerašnja utakmica u Kupu Francuske bit će posebna za igrače amaterskog kluba Linas-Montlhery.

Linas-Monthlery je šestoligaš koji će imati priliku da ugosti PSG, ali većina igrača ovog malog tima ima jednu ozbiljnu dilemu - kako igrati protiv kluba za koji strastveno navijaju od malena?

Naime, sve i jedan član Linas-Monthleryja deklarisani je PSG-ov navijač i večeras moraju da budu profesionalci, iako njihovo srce kuca za pariške boje.

"Ne smijemo povrijediti nikoga od igrača PSG-a, moramo ih čuvati za Ligu prvaka", izjavio je Hermann Colin Kouassi, lijevi bek šestoligaške momčadi.

Klub u kojem je u tinejdžerskim godinama igrao Tottenhamov Tanguy Ndombele, ime je dobio po susjednim gradovima na južnoj periferiji Pariza, Linasu i Montlheryu, koji imaju ukupno 7.000 stanovnika.

vNjihov uobičajeni domaći teren nalazi se na 26 kilometara od PSG-ovog Parka prinčeva, iako je premali da bi mogao ugostiti nedjeljni meč Kupa.

"To je utakmica mog života, utakmica mojih snova", rekao je Kouassi.

Kapetan Johan Roca proveo je četiri godine u omladinskom timu PSG-a od 2000. do 2004. godine.

"Emotivno je, imam puno uspomena na PSG i dobra sjećanja, a uostalom, ja sam navijač tog kluba", kaže kapiten Johan Roca.

Trener Stephane Cabrelli čak je i vlasnik PSG-ovih sezonskih karata.

"Imam 52 godine i od šeste godine odlazim na Park prinčeva da gledam utakmice. Pomalo je bizarno da igram protiv igrača koje podržavam cijele godine".

Njihova poruka je da će učiniti sve da pobijede PSG iako znaju da bi to bilo ravno čudo. Ali svakako je ovaj meč specifičan, slavit će u svakom slučaju. Ili kao profesionalci i igrači svog tima ili kao strastveni navijači "protivničkog" tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi