I u Kolumbiji tuga pred Svjetsko prvenstvo: Srce mi je slomljeno...
Teška povreda koljena za defanzivca

Ostali bez defanzivca

I u Kolumbiji tuga pred Svjetsko prvenstvo: Srce mi je slomljeno...

Midhat Šljivak

Sigurno je da za fudbalere ne postoji ništa bolnije od povreda koje dođu neposredno pred nastup na Svjetskom prvenstvu.

Nekoliko fudbalera je proteklih dana ostalo bez sna o nastupu na Mundijalu, a među njima je i lijevi bek reprezentacije Kolumbije Frank Fabra.

Nesretni defanzivac je doživio tešku povredu koljena. Pokidani su mu ligamenti, a čeka ga višemjesečna pauza. Selektor ove selekcije Jose Pekerman umjesto njega je pozvao Farida Diaza.

Fabra se oglasio nakon povrede. Srce mu je slomljeno.

"Silno sam želio ispuniti san i zaigrati na SP. Borio sam se, radio žestoko, ali danas mi se srce slomilo na 50 miliona komadića", rekao je utučeni defanzivac.

Kolumbija za 10 dana igra svoj prvi meč na Mundijalu. Protivnik im je Japan, a zatim im slijede dueli protiv Poljske i Senegala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tamo neće nažalost biti Fabrija kojeg čeka zaista duga pauza nakon ove teške povrede i neko drugi će zauzeti poziciju lijevog beka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi