I u West Hamu pristali na smanjenje plata

Postotak nije poznat

I u West Hamu pristali na smanjenje plata

S. Mlaćo

I nogometaši West Hama pristali su na smanjenje plata.

Nije navedeno koliko će igračima biti umanjen iznos zbog situacije sa pandemijom koronavirusa, no potvrđeno je da će treneru Moyesu plata biti smanjena za 30 posto.

West Ham je tako tek drugi klub u Premier ligi koji je smanjio plate igračima, a prethodno je to učinio Southampton.

Kako je već poznato Premier liga je stala, a koronavirus bi tako mogao koštati istu čak 130 miliona eura.

U West Hamu ujedno kuju i planove za budućnost. Na meti je član Porta Jesus Corona.

Ovaj sjajni fudbaler igra po desnoj strani i svojim igrama u Portu privukao je veliku pažnju na sebe, pa treba očekivati da će ovog ljeta nakon pet godina napustiti redove portugalskog velikana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sevilla je samo jedan u nizu klubova koji ga žele. Andalužani su se uključili u igru za njegovo dovođenje, a pored ovog tima interes pokazuju Inter, Roma, Everton, West Ham i Schalke.

Corona je prije pet godina stigao u Porto iz nizozemskog Twentra za 10 miliona eura, a portugalski tim će za njegove usluge tražiti duplo više novca ovog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije