I veliki Jose Mourinho želi nastavak Premiershipa: Svi bismo imali korist, poželio sam fudbal

Njegove riječi uvijek imaju posebnu težinu

I veliki Jose Mourinho želi nastavak Premiershipa: Svi bismo imali korist, poželio sam fudbal

Jose Mourinho otkrio je u razgovoru za Sky Sport kako ima namjeru osvojiti i četvrtu titulu prvaka Engleske.

Posebni je sve tri dosadašnje titule osvojio vodeći Chelsea, dok se u Manchester Unitedu tokom dvoipogodišnjeg boravka nije proslavio. Sada je na klupi Tottenhama i poručuje kako je četvrta titula u Premiershipu njegov cilj.

"Preferiram razmišljanje da ću imati četiri titule prvaka Engleske", kaže Posebni za Sky Sport i dodaje: "Trenutno imam tri, ali nadam se da ću osvojiti i četvrtu".

Pred 57-godišnjim trenerom je veliki izazov obzirom da mnogi proteklih godina poostavljaju pitanje da li je u stanju takmičiti se još uvijek sa najboljim trenerima svijeta obzirom da od titule s Chelseajem 2015. godine nije ostvario ozbiljniji uspjeh osim Evropa lige s Manchester Unitedom. Ipak, iz ovog odgovora vidjeli smo kako ambicija kod Posebnog još nije nestala.

Fudbal je na Otoku suspendovan skoro dva mjeseca zbog virusa Covid19. Portugalac kaže kako ga se uželio.

"Nedostaje mi fudbal. Ali, također moram reći da mi nedostaje naš svijet, kao svima. Fudbal je samo dio moga svijeta. Moramo biti strpljivi, ovo je borba koju svi moramo voditi".

Sudeći po onome što kaže, čini se kako priželjkuje skori nastavak Premier lige.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako nastavimo sezonu i odigramo devet kola koliko je ostalo do kraja to će biti dobro za sve nas. Bit će to dobro za fudbal, za Premier ligu. Čak i ako budemo igrali iza zatvorenih vrata, ne bih rekao da ćemo se tako i osjećati jer tu su kamere i milioni ljudi pored malih ekrana. Dakle, ako jednog dana odemo na prazan stadion, on neće biti prazan, uopšte ne", poručuje Posebni.

Njegov Tottenham do kraja sezone trebao bi voditi bitku za četvrtu poziciju i plasman u Ligu šampiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi