I žene su došle na svoje: Islanđanin dobio preko 300.000 novih pratitelja na Instagramu

Gislason zaludio žensku populaciju

I žene su došle na svoje: Islanđanin dobio preko 300.000 novih pratitelja na Instagramu

E. Čaušević

Reprezentacija Islanda napravila je veliku senzaciju na Svjetskom prvenstvu nakon što je remizirala protiv Argentine (1:1) u svojoj premijernoj utakmici na ovom velikom takmičenju.

Sigurno je da će ljubitelji fudbala širom svijeta sada ozbiljnije shvatiti selekciju Islanda, a konačno su na "svoje" došle i ljubiteljice najvažnije sporedne stvari na svijetu. Naime, igrač Islanda, Rurik Gislason, je totalno zaludio žensku populaciju, a njegov Instagram profil je jednostavno "zatrpan".

Igrač njemačkog Sandhausena je za samo nekoliko sati dobio 330.000 novih pratitelja na ovoj društvenoj mreži, a to su većinom pripadnice ljepšeg spola. Tako je Gislason preko noći postao "sex simbol" Islanda i sada ima više pratitelja na Instagramu nego njegova reprezentacija.

Gislasona je prije utakmice protiv Argentine pratilo oko 30.000 ljudi na Instagramu, a sada je ta brojka na 360.000 i još uvijek raste. Također, ovaj fudbaler ponekad radi kao model za jednu islandsku modnu kuću.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi