Sampaoli uspio iznenaditi, Islanđani bez eksperimenata

Poznati sastavi obje ekipe

Sampaoli uspio iznenaditi, Islanđani bez eksperimenata

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine danas od 15 sati u Moskvi igra protiv Islanda meč prvog kola grupne faze Svjetskog prvenstva.

Na Gaučosima je veliki pritisak javnosti u Argentini jer se očekuje da Messi i društvo konačno osvoje titulu prvaka svijeta. Argentinci svoj put na Mundijalu u Rusiji počinju danas protiv Islanda koji će s tribina imati ogromnu podršku.

Selektor Argentine, Jorge Sampaoli, uspio je iznenaditi javnost početnim sastavom jer je na klupi ostao dvojac iz Juventusa, Gonzalo Higuain i Paulo Dybala. U vrhu napada bit će Sergio Aguero, a društvo će mu biti Messi i Di Maria.

S druge strane, Hallgrimsson nije mnogo eksperimentisao i na teren je poslao vjerovatno najjači sastav Islanda u ovom trenutku. Navijači ove selekcije nadaju se da će biti iznenađenje kao na Euru prije dvije godine.

Argentina: Caballero, Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico, Mascherano, Bigla, Meza, Di Maria, Messi, Aguero.

Island. Halldorsson, Magnuson, Arnason Saevarsson, R. Sigurdsson, Bjarnason, Hallfredsson, Gunnarsson, Gudmunsson, G. Sigurdsson, Finnbogason.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Klupa Argentine: Armani, Guzman, Acuna, Ansaldi, Banega, Fazio, Lo Celso, Mercado, Perez, Pavon, Dybala, Higuain.

Klupa Islanda: Bodvarsson, Eyjolfsson, Fridjonsson, Gislason, Gudmundsson, Ignason, Runarsson, Schram, Sigurdarson, Skulason A, Skulason O, Traustason.

Top Komentari

muha
Ovo je totalno ocekivani sastav. Ne znam o cemu ti pises.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi