Prosto nevjerovatno: Niko kao navijači Islanda

Čitav Island došao u Rusiju

Prosto nevjerovatno: Niko kao navijači Islanda

Endin Čaušević

Reprezentacija Islanda danas će po prvi put u historiji nastupiti na Svjetskom prvenstvu i to u okršaju protiv Argentine.

Islanđani su bili pravi hit prije dvije godine na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, a njhovi navijači oduševili su tada fudbalski svijet. Ovaj put navijači Islanda su najavili još veću podršku za svoj tim, a da su bili ozbiljni pokazali su već jutros.

Do početka utakmice protiv Argentine ostalo je nešto manje od sat vremena, a ispred stadiona Otkrytiye Arena u Moskvi su napravili pravu invaziju. Kapije stadiona uskoro će biti otvorene, a nevjerovatno da se čak 30.000 navijača Islanda okupilo ispred stadiona nekoliko sati pred meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti