Iachini o zaraženim igračima Fiorentine: Srećom, simptomi su brzo nestali

Trener govorio o stanju svojih igrača

Iachini o zaraženim igračima Fiorentine: Srećom, simptomi su brzo nestali

Koronavirus koji je napravio haos u Italiji nije zaobišao ni Firencu, pa tako ni tamošnji "ponos" - Fiorentinu.

Sve je počelo sa mladim Srbijancem Dušanom Vlahovićem koji je bio prvi igrač Fiorentine pozitivan na koronavirus, da bi nakon njega i Patrick Cutrone i German Pezzella također bili testirani, a rezultati njihovih testova pozitivni. Treba dodati i da je jedan od Fiorentininih fizioterapeuta također bio pozitivan.

Srećom, nijedan od pomenutih igrača Fiorentine za sada nije imao težih zdravstvenih komplikacija zbog zaraze koronavirusom.

O njihovom stanju govorio je trener Fiorentine Beppe Iachini.

"Naši igrači su tranutno dobro. Oni koji su bili pozitivni na virus su imali neke simptome, ali su onu, srećom, brzo nestali", rekao je Iachini za ANSA-u, pa nastavio:

"Sigurno je ovo komplikovan trenutak za sve. Prirodno je biti zabrinut, ali ja također vjerujem da će se sve riješiti. Ako svi ispunimo naše dužnosti, brzo ćemo izaći iz ove situacije."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ponosan sam na inicijativu svog kluba za prikupljanje sredstava, to pokazuje koliko je našem predsjedniku Roccu Commissu stalo do Firence i Italije", poručio je Iachini.

Podsjetimo, samo je Franck Ribery već donirao 50.000 eura fondu "Foza a Cuore" osnovanom od strane Commissa i Fiorentine kako bi se skupila sredstva za lokalne bolnice - što bi trebalo pomoći u borbi sa koronavirusom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi