Iago Aspas na meti dva španska velikana, hoće li cijena biti problem?

Vjerovatno napušta Celtu Vigo

Iago Aspas na meti dva španska velikana, hoće li cijena biti problem?

Sjajni španski napadač Iago Aspas će ovog ljeta vjerovatno promijeniti sredinu nakon sjajne sezone u Celti Vigo, za koju je postigao 20 golova na 32 utakmice u La Ligi.

Aspas (30) važi za jednog od najboljih napadača španskog prvenstva i pravo je čudo kako se svojevremeno nije nametnuo u Liverpoolu, u kojem je gotovo pao u zaborav. Srećom po njega, uslijedio je povratak u domovinu gdje je još jednom pokazao šta zna.

Španski mediji pišu da se za Aspasa interesuju dva velika španska kluba - Atletico Madrid i Valencia. I jedni i drugi će naredne sezone igrati u Ligi prvaka i traže pojačanja za novu sezonu, ali predsjednik Celte Vigo Carlos Mourinho ima poruku za potencijalne kupce.

"Uvijek smo spremni za pregovore. Atletico i Valencia su dva sjajna kluba, ali moraju znati da je njegova cijena 40 miliona eura. Ne puštamo ga za manje, čak mislimo i da bi možda trebao biti i skuplji kada pogledate kakve su danas cijene na fudbalskom tržištu", rekao je prvi čovjek kluba iz Viga.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iago Aspas sa Celtom ima ugovor do 2022. godine, u kojem stoji otkupna klauzula sa pomenutom cifrom od 40 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi