Meč na Balaidosu obilježila sjajna odbrana penala

Meč odlučen u nadoknadi

Meč na Balaidosu obilježila sjajna odbrana penala

A. Čaušević

Posljednji meč 7. kola španske La Lige odigrali su Celta i Granada. Domaći su stigli do trijumfa rezultatom 1:0. 

Prvo poluvrijeme na stadionu Balaiods pred manje od 7.000 gledatelja je bilo relativno mirno, dok su uzbuđenja uslijedila u nastavku.

U 69. minuti dosuđen je penal za domaće, a nakon nekoliko minuta ukazivanja pomoći, odgovornost je preuzao Iago Aspas.

Aspas je šutirao vrlo snažno i precizno, ali je golman Granade Maximiano to pročitao i zaista fantastično odbranio. Odbranu pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prava drama je viđena u sudijskoj nadoknadi. Diturao je fantastičnom odbranom spasio gol Celte nakon što je Luis Suarez s nekoliko metara imao priliku da zabije.

Kazna za promašaj je stigla u 94. minuti kada je mrežu zatresao Denis Saurez poslije lijepe akcije. Taj pogodak je bio dovoljan za osvajanje tri boda. Pogledajte ga ovdje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije