Najmudriji žuti karton ikada, ali i skupa greška: Shvatio je šta ga čeka, ali je brzo "provaljen"

Svi su prozreli njegovu namjeru

Najmudriji žuti karton ikada, ali i skupa greška: Shvatio je šta ga čeka, ali je brzo "provaljen"

A. Čaušević

Namjerno dobijanje žutih kartona u posljednje vrijeme nije nikakva novost, posebno je to slučaj u UEFA-inim takmičenjima kada se bliži kraj grupne faze pa igrači žele "čisti" dočekati nokaut susrete.

Fudbaler Celte Iago Aspas je kandidat za najmudriji žuti karton u historiji fudbalske igre zbog brzog razmišljanja koje bi ga na kraju moglo skupo koštati.

Ovaj 34-godišnjak je jedan od nakonstantnijih igrača Primere otkako se vratio u Španiju poslije neslavne avanture u Liverpoolu.

U susretu protiv Valencije (1:2) iskusni napadač je zatresao mrežu Šišmiša već u 11. minuti, a onda se odlučio za često viđen potez i to s jasnim planom.

Odmah nakon što je postigao gol Aspas je nešto rekao svom saigraču Braidu Mendezu, a nakon toga je skinuo dres i legao na pod. Šta se desilo pogledajte ovdje.

Oglasi

Zamijenjen je nekliko minuta kasnije, ali mu je sudija Ricardo de Burgos pokazao žuti karton zbog skidanja dresa.

Naime, Aspas je odmah shvatio da se povrijedio te da ga čeka pauza pa je anmjerno skinuo dres kako bi dobio žuti karton te ujedno bio suspendovan za sljedeći susret kojeg bi svakako propustio zbog povrede.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako je Aspas dobio peti žuti karton, ali kako sada stvari stoje dobit će i dodatni meč suspenzije te će ga namjerno dobijanje javne opomene na kraju koštati skuplje nego što je planirao.

Poznat je slučaj iz februara 2019. godine kada je Sergio Ramos namjerno dobio žuti karton u Ligi prvaka u duelu protiv Ajaxa, a nakon toga ga je UEFA suspedndovala na dva susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti