Iako je ostalo još jedno kolo Serije A, Pjanićeva avantura u Italiji je i zvanično završena

Postao novi fudbaler Barcelone

Iako je ostalo još jedno kolo Serije A, Pjanićeva avantura u Italiji je i zvanično završena

A. Čaušević

Nastup protiv Cagliarija bio je posljednji za Miralema Pjanića kada je u pitanju Serije A. Bh. reprezentativac će nakon devet godina napustiti Italiju i karijeru nastaviti u Španiji. 

Pjanić je prije nekoliko sedmica i zvanično postao fudbaler Barcelone, a novim saigračima će se priključiti početkom septembra. S Juventusom mu je ostala još obaveza u Ligi prvaka.

Bianconeri su sinoć izgubili od Cagliarija. Do kraja Serije A je ostalo još jedno kolo, ali Pjanićeva avantrua u tom takmičenju je već završena.

Naime, 30-godišnji veznjak je protiv Cagliarija dobio žuti karton te će posljdnje 38. kolo Serije A propustiti zbog suspenzije kada Juventus igra upravo protiv Pjanićevog bivšeg kluba, Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Pjanić je za četiri godine u Torino osvojio isto toliko Scudetta, dva Kupa Italije i jedan Superkup. Još uvijek može osvojiti i Ligu prvaka jer će Stara dama sljedeće sedmice igrati revanš osmine finala protiv Lyona.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi