Ibišević donio Herthi pobjedu na startu sezone

Pobjede upisali i Eintracht, Wolfsburg...

Ibišević donio Herthi pobjedu na startu sezone

U terminu od 15:30 sati danas je odigrano pet utakmica u njemačkoj Bundesligi.

Hertha za koju nastupa naš bivši reprezentativac Vedad Ibišević sezonu je otvorila pobjedom, savladavši u Berlinu s minimalnih 1:0 ekipu Nurnberga. Jedini gol na meču je postigao upravo Ibišević, i to u 27. minuti, nakon što je iskoristio asistenciju Lazara.

Razloga za slavlje imao je i Eintracht, koji je na gostovanju kod Freiburga slavio rezultatom 2:0. Do prvog pogotka gostujući sastav je došao nakon deset minuta igre, kada je mrežu Freiburga zatresao Muller, a prednost od 1:0 bila je na snazi sve do samog finiša. Osam minuta prije kraja tačku na "i" je stavio Haller kojem je asistirao De Guzman.

Do punog plijena na gostujućem terenu je također došao i Augsburg savladavši Fortunu iz Dusseldorfa sa 2:1. Domaći su bili ti koji su prvi poveli, a u drugom poluvremenu uslijedio je potpuni preokret Augsburga u režiji Hintereggera i Hahna za konačnih 2:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Identičnim rezultatom Wolfsburg je savladao Schalke, dok je preostali susret između Werdera i Hannovera završen rezultatom 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti