Ibišević se ispromašivao, Werder savladao Herthu

Bundesliga, 5. kolo

Ibišević se ispromašivao, Werder savladao Herthu

Ekipa Werder Bremena pobijedila je danas na domaćem terenu Herthu iz Berlina sa 3:1 u okviru 5. kola njemačke Bundeslige.

Werder i Hertha imaju vrlo dobar početak sezone u Bundesligi i za sada su prvi pratioci Bayernu koji je lider.

Danas su obje ekipe odigrale dobar meč, ali Werder je na kraju bio bolji i zasluženo slavio pobjedu. Domaći su poveli već u 11. minuiti kada se Harnik sjajno snašao i pogodio za vodstvo svog tima. Krajem prvogn dijela susreta, tačnije u 45. minuti srbijanski internacionalac Veljković nakon asistencije Sahina pogađa za 2:0. To je bio i konačan rezultat prvogn dijela. Treba reći i to da se u ovom periodu meča sjajnu šansu za goste imao Ibišević, ali nakon što je prošao golmana iz okreta je šutirao na prazan gol i lopta je otišla visoko preko prečke.

U drugom poluvremenu Hertha se nije predavala i krenula je vrlo ofanzivno. Ibišević je na samom startu imao dobru šansu, ali nije uspio da pogodi. Ipak, kapiten Herthe na ovom meču je uspio da se iskupi već u narednom napadu kada je sjajno asistirao za Dilrosuna koji pogađa bliži ugao domaćeg golmana za smanjenje zaostatka.

Ipak, u jeku napada Herthe domaći su uspjeli da stignu još do jednog gola i to sa penala, a siguran sa bijele tačke je bio Kruse.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Werder je sada najbliži pratilac Bayernu sa 11 osvojenih bodova, dok je Hertha ostala na deset, a naš Vedad Ibišević na tri postignuta gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije