Ibišević strijelac u remiju Herthe i Schalkea

Bundesliga, 19. kolo

Ibišević strijelac u remiju Herthe i Schalkea

Devetnaesto kolo Bundeslige otvoreno je duelom Herthe i Schalkea u Berlinu. Na kraju je ovaj meč završen rezultatom 2:2.

Prvo poluvrijeme je donijelo sjajan fudbal, a sve golove smo i vidjeli u prvih 45 minuta.

Schalke je došao do vodstva u 17. minuti kada je fantastičan gol postigao Konoplyaka, da bi domaći stigli do poravnanja u 39. minuti. Duda je asistirao, a Grujić rutinski pogodio za 1:1.

Samo pet minuta kasnije Schalke ponovo dolazi do prednosti i to preko Utha, ali kada se očekivalo da će se na odmor otići vodstvom gostiju, Ibišević donosi novo poravnanje Herthi.

Igrala se već četvrta minuta sudijske nadoknade prvog dijela kada je Selke ubacio, a Ibišević glavom majstorski pogodio za 2:2.

Bio je ovo osmi pogodak Vedada Ibiševića u ovoj sezoni Bundeslige.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Drugo poluvrijeme je donijelo po nekoliko dobrih šansi na obje strane, ali golova nije bilo, pa su Hertha i Schalke podijelili bodove.

Hertha sada 28 bodova i ostala je na sedmoj poziciji, dok je Schalke 12. sa 21 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije