Kalinić mijenja adresu, želi ga i Schalke

Prva meta Rudara

Kalinić mijenja adresu, želi ga i Schalke

Hrvatski napadač Nikola Kalinić nije se pretjerano naigrao od dolaska u Atletico Madrid.

Kalinić je prošlog ljeta stigao u Madrid za 15 miliona eura, ali ono što je dosad pokazao nije pretjerano zadovoljilo ljude u klubu, pa su sve učestaliji natpisi o ponovnoj promjeni sredine.

Najprije se špekulisalo kako Kaliniću spas nudi Monaco, a u igri sada je i bundesligaš Schalke koji je u potrazi za centraforom i prva meta navodno je upravo hrvatski napadač kojeg bi voljeli dovesti na posudbu do kraja sezone uz opciju kupnje.

Kako prenosi tamošnji list Bild, na ljeto bi ga Rudari preko opcije mogli dovesti za 15 miliona eura, a Nikoli bi također mogao biti primamljiv odlazak u Gelsenkirchen gdje bi imao veću minutažu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Kalinić je u Atleticu uspio postići samo pet pogodaka u pet utakmica koliko ih je započeo od prve minute. Možda upravo u Schalkeu proigra i dobije toliko željenu priliku, no ostaje da se vidi kako će se čitava priča rasplesti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi