Ibišević trenira s austrijskim prvoligašem

Bori se za ugovor

Ibišević trenira s austrijskim prvoligašem

Elvir Ibišević, napadač kojem je bh. selektor Robert Prosinečki dao priliku na američoj turneji, mogao bi zaigrati u Austriji.

Ovaj 21-godišnji fudbaler prošlog ljeta je napustio SAD i počeo sa 'ozbiljnim' fudbalom, a nakon što je sezonu proveo u Sloveniji, sada bi se mogao okušati u Hartbergu.

U pitanju je klub koji se tek plasirao u tamošnju 1. ligu, odnosno Bundesligu, a kako prenose mediji u Austriji tamo je već nekoliko dana i kroz probni rad se pokušava izboriti za ugovor.

Osim njega, na probi je još i hrvatski internacionalac Filip Mihaljević (27).

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Ibišević je inače rođen u Tuzli, no 2000. godine s porodicom se preselio 'preko bare' gdje je ujedno i započeo igrati fudbal. Igrao je za nekoliko koledža prije nego što je otišao u Evropu, a u januaru selektor Prosinečki mu je dao priliku da zaigra za BiH, i to upravo protiv SAD-a.

Promo

Top Komentari

nightcry
tanjež
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi