Okrenuo novi list: Elvir Ibišević počinje sa "ozbiljnim" fudbalom

Iz SAD u Sloveniju

Okrenuo novi list: Elvir Ibišević počinje sa "ozbiljnim" fudbalom

Elvir Ibišević, rođak mnogo poznatijeg Vedada, jučer je zvanično okrenuo novi list u svojoj fudbalskoj karijeri.

Ovaj 20-godišnji napadač je do sada nastupao za klubove iz Sjedinjenih Američkih Država, gdje je živio od svoje druge godine, a sada je potpisao trogodišnji ugovor sa slovenačkim prvoligašem Celjem.

Za Ibiševića će to biti prvi evropski klub, te prilika da izgradi barem približnu karijeru kakvu je napravio Vedad.

"O Celju sam čuo sve najljepše, a dolazak u Evropu smatram korakom naprijed u svojoj karijeri. Ovo je za mene velika prilika da napravim nešto", rekao je Elvir Ibišević, kojeg su pitali i za rođaka:

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Kad sam odlučio doći u Celje, čuo sam se s njim i razgovarali smo. Mi smo često u kontaktu, uvijek mi pomaže. Volio bih jednom zaigrati protiv njega, možda i s njim".

Elvir Ibišević je u januaru upisao i prvi nastup za A reprezentaciju BiH i to protiv SAD-a, kada je u 84. minuti zamijenio Luku Menala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi