Ibiševića je današnji gol učinio velikim rekorderom Bundeslige

I u 35. godini je sjajan

Ibiševića je današnji gol učinio velikim rekorderom Bundeslige

Edmir Škorić

Bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević postigao je danas pogodak u pobjedi njegove Herthe nad Hoffenheimom (3:0) u Sinsheimu.

Ibišević je u 60. minuti sjajno postavio glavu i prikucao loptu u mrežu Hoffenheima nakon centaršuta Mittelstadta s lijeve strane. Bio je to njegov četvrti bundesligaški gol ove sezone na 17 mečeva.

Iako u augustu puni 36 godina, Ibišević pokazuje da je izuzetan majstor i strijelac, a još jedan podatak svrstava ga među velikane njemačke Bundeslige.

Naime, Vedo je trenutno jedini igrač Bundeslige koji je postigao barem gol u svakoj kalendarskoj godini od 2006. godine, pa do danas.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iskusni nogometaš je u Herthu stigao prije pet godina iz Stuttgarta, a u Njemačkoj je još igrao za Hoffenheim i Aachen.

Top Komentari

VEDO MAJSTORE, Vedo je kao staro vino, što je stariji to je bolji.
4 0
Zeleni_zub
Steta sto se oprostio od reprezentacije
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi