Za Bundesligu bi presudan mogao biti live na Facebooku iz Herthine svlačionice, na njemu i Ibišević

Kalou podigao dosta prašine

Za Bundesligu bi presudan mogao biti live na Facebooku iz Herthine svlačionice, na njemu i Ibišević

Edmir Škorić

Berlinska Hertha također počinje s treninzima, a napadač tog kluba Salomon Kalou napravio je probleme ekipu tako što je na Facebooku uživo prenosio atmosferu iz svlačionice.

Direktni prijenos na Facebook profilu 34-godišnjaka naprosto je šokirao sve ljubitelje nogometa i razbijesnit će navijače i čelnike Herthe, a moglo bi imati velike posljedice za cijelu Bundesligu koja je ionako u modu "hoće - neće".

Kalou je počeo snimanje dok se vozi u automobilu, a po ulasku u svlačionicu moglo se vidjeti da igrači uopće ne poštuju mjere niti postoji ikakva socijalna udaljenost između njih. Kalou svakom od svojih saigrača pruža ruku kako bi ih pozdravo i izgleda kao da nikoga nije briga za Covid-19, a u Njemačkoj su trenutno u toku testiranja bundesligaša prije nego se u srijedu donese odluka o tome hoće li se prvenstvo nastaviti ili prekinuti.

Na snimku je i Vedad Ibišević koji sjedi pored Kaloua, a u jednom trenutku igrači počinju razgovarati o smanjenu plaća, na šta Ibišević tvrdi da je klub nogometašima platio manje nego što je dogovoreno.

Nešto kasnije, Kalou ulazi u propstoriju u kojoj se trenutno nalazi Jordan Torunarigah, stoper Herthe koji je na testiranju, a osoba koja izvršava bris je u tom trenutku odmah zatražila od napadača da izbriše video. No 34-godišnjak se smije i nastavlja snimanje.

Video je kasnije nestao, no snimci su zabilježeni i kruže internetom, a Hertha se još nije oglasila povodom gluposti koju je napravio njen napadač, kome ugovor ističe idućeg ljeta, pa bi mu ovo mogli biti zadnji dani u Berlinu?

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

DFL je u ponedjeljak popodne objavio da je u prvom krugu testiranja na više od 1.100 testiranih osoba deset ispitanika pozitivno na virus. U srijedu je dakle končano zasjedanje Bundeslige i ako se prvenstvo otkaže, potez Kaloua bi mogao biti ključan u tome.

[twitter]https://twitter.com/Hahnebuechen/status/1257281000096378880[/twitter]

Top Komentari

makelele
Nevjerovatna kakve su ljudi ovce, goveda i konjine postale kad im rukovanja i pozdravljanja sa kolegama smetaju... ovaj virus je najveca pervara jos od 9/11... halo ba ljudi, sta vam je, probudite se!
13 0
BiHScout
Medije su napravile od virusa atomsku bombu, a u stvarnosti taj virus nije nista opasniji od dosta drugih. Prvo gledajte na ljude koji umiru od gladosti, i drugi bolesti pa onda vijerujte medijama
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi