Ibiševiću danas ističe ugovor, klub iz Turske za njega pokazao veliki interes

Gdje će bh. napadač igrati naredne sezone?

Ibiševiću danas ističe ugovor, klub iz Turske za njega pokazao veliki interes

E. Čaušević

Iskusni bh. napadač Vedad Ibišević i ove sezone pružio je veoma dobre partije u dresu Herthe.

Bivši Zmaj u dresu berlinskog kluba odigrao je 27 mečeva, te je postigao devet golova i upisao je četiri asistencije. No, Ibišević će najvjerovatnije karijeru nastaviti u nekom drugom klubu.

Naime, bh. napadaču danas zvanično ističe ugovor s Herthom i kako stvari stoje klub iz Berlina mu neće ponuditi nastavak saradnje. Ovai 35-godišnji napadač u Herthu je stigao iz Stuttgarta prije četiri godine, a prethodnih sezona bio je i kapiten ovog tima.

No, čini se da je nakon četiri godine došlo vrijeme za rastanak, te ćemo Ibiševića gotovo sigurno gledati u dresu nekog drugog kluba.

Ibišević neće dugo čekati na ponude jer turski mediji pišu da je Denizlispor pokazao veliki interes za bh. napadača. Navodno, oni su u kontaktu s Ibiševićem i spremni su mu ponuditi ugovor.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Međutim, čekaju da Vedadu zvanično isteke ugovor s Herthom koja još uvijek nije Ibiševiću zatvorila vrata kluba. No, čini se da je izglednija opcija da ćemo Ibiševića gledati naredne sezone u Turskoj u dresu Denzilisporta ukoliko ne dođe neka primamljivija ponuda.

Denizlisport je trenutno na 12. mjestu tabele turske Superlige, te je izvjesno da ćemo ih i naredne sezone gledati u društvu najboljih. U dresu ovog kluba ranije je igrao Džemal Berberović, dok je svojevremeno trener ovog tima bio i Faruk Hadžibegić.

Promo

Top Komentari

BobPaisley
...kakav crni Denizlispor,covjek hladno moze jos 2 sezone u Bundesligi u nekom drugom klubu,a sigurno da ce biti ponuda.
5 2
Guber
Ode on u Ameriku čemeriku
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi