Ibra možda nije postigao gol, ali je svejedno oborio jedan rekord
FOTO: EPA

Šveđaninu nema niko ravan u Seriji A

Ibra možda nije postigao gol, ali je svejedno oborio jedan rekord

S. Grebović

Milan je za vikend slavio zlata vrijednu pobjedu protiv Udinesea na San Siru rezultatom 3:2.

Nije dobro počelo za Rossonere jer su već u šestoj minuti imali zaostatak od jednog gola, kada je Larsen pogodio nakon kardinalne greške Donnarumme i tim se rezultatom otišlo na 15-minutni odmor.

Na poluvremenu je u igru ušao Ante Rebić i u drugoj minuti nastavka pogotkom vratio stvari na početak. Potpuni preokret sedmostrukom prvaku Evrope donosi Theo Hernandez za erupciju oduševljenja na San Siru.

Nedugo zatim Lasagna je poravnao, da bi u sudijskoj nadoknadi svojim drugim golom na utakmici Rebić donio veliku pobjedu Milanu, osmu ove sezone.

Povratnik u redove Rossonera, iskusni Zlatan Ibrahimović, odigrao je čitavu utakmicu, ali se nije upisao u listu strijelaca. Bez obzira na to legendarni Šveđanin je oborio jedan rekord.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, on je postao igrač koji je u najmanje mečeva stigao do 150. pobjede u Seriji A, a za to su mu bile potrebne 222 utakmice. Prije njega, rekorder je bio as Intera Esteban Cambiasso, kojem je za ovaj poduvat trebalo 230 utakmica.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi