Ibra od augusta u Milanu
Foto: EPA

Povratak Ibrahimovića

Ibra od augusta u Milanu

Midhat Šljivak

Zlatan Ibrahimović vratiće se u Milan ovog ljeta.

Kako navode italijanski mediji, Rossoneri su dogovorili dolazak Zlatana na San Siro, a on će član ovog tima  zvanično postati 1. augusta.

Navodno, rukovodstvo Milana je već sve dogovorilo s fantastičnim švedskim napadačem. On će sa nekadašnjim timom potpisati trogodišnji ugovor, vrijedan sedam miliona eura po sezoni.

Posljednji meč u dresu PSG-a Zlatan će odigrati u kanadskom Montrealu u francuskom Superkupu protiv Lyona.

Ibrahimović je povezivan s mnogim drugim evropskim klubovima, ali je najizvjesniji njegov povratak u Milan, u kojem je nastupao u periodu od 2010. do 2012. godine i gdje je postigao 56 golova u 85 susreta.

Pored Milana, popularni Ibra je igrao za matični klub Malme, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu i PSG. U izuzetno bogatoj karijiri, Zlatan je osvojio niz prestižnih trofeja, klupskih, ali i osobnih.

Potražite više informacija na temu Serie A:


Sedam puta je osvojio naslov u Seriji A, jedan put u Holandiji, bio je prvak Španije, a u PSG-u ima tri uzastopne titule prvaka Francuske...

 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.