Najsnažniji udarac modernog fudbala: Van Nistelrooy se hvata za glavu, kamere "izgubile" loptu

Lopta je putovala brzinom od 170 km/h

Najsnažniji udarac modernog fudbala: Van Nistelrooy se hvata za glavu, kamere "izgubile" loptu

Admin Čaušević

Sredinom sedmice viđen je vrlo vjerovatno nasnažniji udarac u historiji modernog fudbala. Izveo ga je stidljivi i skromni dečko koji rijetko kada šutira, a kada to uradi onda pokaže kakvim arsenalom raspolaže. 

Ukoliko bi se termin "moderni" fudbal ograničio na dešavanja u ovoj igri poslije 2010. godine niko nije proizveo toliko snažan i precizan udarac kao što je to uradio PSV-ov Ibrahim Sangare. 

U Kup meču Nizozemske između PSV-a i Ado Den Haaga ovaj 25-godišnjak je postigao gol koji će ga sigurno pratiti kroz cijelu karijeru. 

Naime, veznjak iz Obale Slonovače je zbog svog gola u nevjerici ostavio i legendarnog Ruuda Van Nisterlooya što dovoljno govori o njegovom pogotku.

[twitter]https://twitter.com/Emiel_Bartels/status/1631590450699042817[/twitter]

Sangare je šutirao sa nekih 20 metara i lopta je završila pod prečkom, ali udarac je toliko bio snažan da se u jednom trenutku i ne vidi putanja lopte.

Oglasi

Jednostavno, bilo je neophodno pogledati usporeni snimak da bi se shvatilo gdje je lopta tačno završila što dovoljno govori o samoj jačini.

Ustanovljeno je da je lopta putovala čak 170 km/h što je potvrdio i PSV. Dakle, većom brzinom nego što je maksimalno ograničenje na većini autoputoveva u Evropi.

Ni sam Van Nistelrooy nije vjerovao šta je uradio njegov igrač. Uhvatio se za glavu i okrenu prema klupi kao da se pita šta se upravo desilo.

Poslije utakmice Sangare se našalo na račun svog trenera kazavši da je njegova reakcija došla zato što mi stalno govori da šutiram, a ja to ne radim.

"Na treningu mi uvijek govori da šutiram, ali ja to nikad ne radim. Mislim da je zbog toga reagovao na takav način", kazao je veznjak Električara.

Od 2010. godine do danas nije zabilježena brzina šuta veća od 170 km/h prilikom čega je postignut gol. To za nogom nije uspjelo ni čuvenom Brazilcu Hulku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti