Navijač PSV-a uletio u teren i napao Dmitrovića, ali ni slutio nije šta ga čeka

Srbijanski golman odmah reagovao

Navijač PSV-a uletio u teren i napao Dmitrovića, ali ni slutio nije šta ga čeka

E. Čaušević

Fudbaleri Seville poraženi su večeras na gostovanju kod PSV-a sa 2:0, ali su se uspjeli plasirati u osminu finala Evropske lige. No, cijeli fudbalski svijet bruji o nevjerovatnim scenama kada je jedan od navijača domaćih utrčao na teren i fizički se sukobio s golmanom gostujućeg tima Markom Dmitrovićem.

Sevilla je u prvoj utakmici prije sedam dana uspjela pred svojim navijačima da pobijedi sa 3:0 i to je na kraju bilo dovoljno španskom klubu da se plasira dalje iako se PSV nije predavao do zadnjih minuta.

PSV je u finišu uspio da dođe nekako do dva gola i vrati uzbuđenje u meč, ali jednostavno nisu imali na kraju dovoljno vremena da i po treći put pokušajau savladati Dmitrovića i izboriti produžetke.

Domaći su poveli sa 1:0 u 77. minuti kada je Luuk de Jong savladao Dmitrovića, a do drugog gola došli su u četvrtoj minuti nadoknade kada je pogodio Silva, no to je bilo sve od Nizozemaca večeras.

Ubrzo nakon toga glavni sudija svirao je kraj utakmice, a potom je došlo do pravog haosa na terenu nakon što je jedan od navijača PSV-a uspio da utrči na teren.

On je krenuo odmah ka golmanu španskog kluba Dmitroviću kako bi se obračunao s njim, ali ni slutio nije kakvu grešku je napravio.

Oglasi

Srbijanski golman se ekspresno savladao navijača PSV-a i oborio ga na zemlju, a potom je sačekao članove osiguranja koji su ga izveli s terena i on će sigurno biti priveden od strane policije.

Ostali navijači na tribinama nisu mogli vjerovati šta se dešava, te su se svi pitali kako je pored toliko osiguranja ovaj navijač uspio da prođe i utrči na teren. No, nakon ovoga sigurno nikome više neće ni pasti na pamet da krene na Dmitrovića.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Također, nizozemski mediji pišu da će ovom navijaču PSV gotovo sigurno doživotno zabraniti dolazak na stadion u Eindhovenu jer se ovakvi incidenti ne praštaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi