Od sjaja do očaja: Novi kiks Juventusa kojem je i sreća okrenula leđa!

Kada ne ide onda ne ide

Od sjaja do očaja: Novi kiks Juventusa kojem je i sreća okrenula leđa!

E. Oštraković

Odigrane su četiri utakmice 1/16 finala Evropske lige u kojima su postignuti neki jako zanimljivi rezultati.

Juventus je na svom terenu dočekao ekipu Nantesa i očekivala se pobjeda domaće ekipe, ali ono što se očekivalo, to se nije desilo.

Naime, Juventus je bio dosta bolja ekipa, ali večeras je sve išlo "kontra" njih, te na kraju nisu uspjeli ostvariti pobjedu.

Poveo je Juventus u 13. minuti nakon gola Vlahovića, a od tada im ništa nije išlo na ruku. Nizale su se prilike pred golom gostiju, ali izostala je realizacija.

Da stvari budu još gore pobrinuo se Blas koji je u 60. minuti poravnao rezultat i tako svoju ekipu sačuvao poraza na ovom susretu.

Najbolju priliku za pobjedu domaće ekipe imao je Chiesa. Zaista je nevjerovatno koliko ovaj nogometaš nije imao sreće.

Oglasi

Šutirao je Chiesa, lopta je pogodila prečku, zatim je pala na liniju, pa je pogodila stativu i odbila se u ruke golmana gostiju.

Na kraju, uprkos napadima Juventusa, utakmica je završena bez pobjednika, a konačan rezultat bio je 1:1.

Sevilla je na domaćem terenu bila favorit protiv PSV-a, ali niko nije mogoa očekivati tako ubjedljivu pobjedu od 3:0.

Ništa nije slutilo da će Sevilla tako lagano savladati svoje protivnike. Nakomn prvog poluvremena viđen je samo jedan gol.

Igrala se sudijska nadoknada prvog poluvremena, a strijelac za vodstvo domaće ekipe bio je En Nesyri na asistenciju Navasa.

Oglasi

U drugom poluvremenu viđena su dva brzoa gola domaćih koja su bila dovoljna za ubjedljivu pobjedu na ovom susretu.

Prvo je u 50. minuti Torres asistirao Ocamposu koji je pogodio za 2:0, a samo pet minuta kasnije Gudelj je postigao gol i postavio konačan rezultat na ovoj utakmici.

Bayer Leverkusen i Monaco odigrali su sjajnu utakmicu na kojoj je viđeno pet golova. U 9. minuti bilo je 0:1.

Hradecky, golman domaće ekipe postigao je autogol, te je Monaco imao prednost. Poravnanje domaćoj ekipi donio je Diaby golom u 48. minuti.

Kada je u 59. minuti Wirzt postigao gol za preokret činilo se da će domaća ekipa upisati pobjedu, ali gosti su uspjeli postići gol u 74. minuti preko Diatte i činilo se da će izbjeći poraz.

Da to ne bude tako pobrinuo se Disasi koji je u 92. minuti utakmice postigao gol i donio pobjedu Monacu na ovom gostovanju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sporting je na domaćem terenu svojim navijačima priredio neugodno iznenađenje. Očekivala se pobjeda domaće ekipe protiv Midtjyllanda, ali su na kraju u sudijskoj nadoknadi izvukli neriješen rezultat.

Gol za vodstvo gostiju na ovoj utakmici viđen je u 77. minuti, a strijelac je bio Ashour. Poraza je domaću ekipu spasio Coates golom u 95. minuti utakmice.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Zaživjeti će superliga akobogda. ****t ćemo mi uefi mater makar Leotar igrao u njoj.
0 2
user1676604889
Juve je jedan
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi