Izgleda da se Ronaldo vraća u Evropu: Portugalac u velikanu koji je večeras stigao nadomak titule?

Velika vijest je stigla iz Saudijske Arabije

Izgleda da se Ronaldo vraća u Evropu: Portugalac u velikanu koji je večeras stigao nadomak titule?

Admin Čaušević

Cristiano Ronaldo bi od naredne sezone ponovo mogao igrati u Evropi, barem tako tvrdi pouzdani saudijski novinar Alhazza Mutab koji je najavio veliki transfer najpopularnijeg fudbalera današnjice.

Ronaldo je bio prva svjetska zvijezda koja je stigla u saudijsku Pro ligu. Bilo je to u januaru 2023. godine kada je potpisao dvoipolgodišnji ugovor sa Al Nassrom.

Portugalac je u svojoj prvoj sezoni uspio zabiti 14 golova na 19 mečeva, da bi na ljeto osvojio i neku vrstu prijateljskog trofeja. U pitanju je Kup arapskih klubova.

Sa dovođenjem brojnih zvijezda poput Aymerica Laportea, Sadia Manea i Marcela Brozovića očekivalo se da će Ronaldo osvojiti još trofeja.

Međutim, Al Nassr je završio u potpunoj sjeni Al Hilala za kojem kasne 12 bodova u prvenstvu, dok su nedavno izgubili i u saudijskom Superkupu od istog rivala.

U petak navečer je stigla vijest iz Saudijske Arabije da bi Ronaldo mogao nazad u Evropu nakon što je Alhazza Mutap najavio mogućnost odlaska.

Oglasi

"Prelomna vijest: Jedan portugalski klub želi potpisati ugovor s Ronaldom za sljedeću sezonu. Ukoliko iskaže želju da napusti Saudijsku Arabiju", napisao je Mutab.

Nije teško pogoditi da se radi o Sportingu, klubu gdje je Ronaldo napravio svoje prve korake. Bio bi to povratak nakon 21 godine igranja u inostranstvu.

Sporting je jedan od velikana portugalskog fudbala i ove sezone je na pravom putu da osvoji jubilarnu 20. titulu prvaka, pogotovo nakon večerašnje ubjedljive pobjede.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Ekipa koju sa klupe vodi Ruben Amorim je sa visokih 0:4 pobijedila Gil Vicente uz sve golove postignute u prvom dijelu i sada ima sedam bodova prednosti u odnosu na Benficu.

Ronaldo je možda uvidio da saudijsko prvenstvo jednostavno nije dovoljno zahtjevno zbog čega se možda i odluči vratiti u Sporting te odigrati sezonu pred Svjetsko prvenstvo 2026. godine, vrlo izgledno njegovo posljednje veliko takmičenje u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi