Šehić i Varešanović složni u jednoj stvari: "Da smo uspjeli..."

Izjave nakon utakmice

Šehić i Varešanović složni u jednoj stvari: "Da smo uspjeli..."

E. Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je na gostovanju kod Portugala sa 3:0.

Naravno da niko u našoj reprezentaciji ne može biti zadovoljan jer je poraz zaista ubjedlji, a naši fudbaleri su odigrali jako dobro posebno u prvom poluvremenu.

Nakon utakmice za SportSport.ba govorili su Ibrahim Šehić i Dal Varešanović.

"Ovo je realnost kada igrate protiv reprezentacije kao što je Portugal. Imali smo jednu minutu kada smo loše stojali i primili smo gol. Dobro je sve izgledalo osim tog gola. Da je završilo 0:0 poluvrijeme ili čak 1:0 za nas to bi bila drugačija utakmica. Ali, nemamo mnogo vremena da se radujemo ili da tugujemo. U utorak je trenutno najvažnija utakmica u kvalifikacijama i idemo je pobjediti", rekao je Šehić.

Da li je ekipa pala nakon ovog poraza.

"Ova ekipa neće past sigurno. Imamo cilj i znamo šta želimo da ostvarimo. Vjerujem da mi to možemo. Ovo se nekada desi protiv velikih reprezentacija. Iz tri šanse su dali tri gola. Moramo se spremit, odmorit i pobjedit Luksemburg. Ovo zaboravljamo", kaže Šehić.

Osim Šehića govorio je i Varešanović.

"Mislim da je rezultat malo previsok. Oni su sve prilike iskoristili mi nažalost naše nismo. Mislim da smo uspjeli iskoristiti priliku iz prvog poluvremena da bi utakmica otišla u drugom smjeru", kaže Varešanović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Imao si priliku da debituješ večeras za reprezentaciju.

"Sigurno velika čast i zadovoljstvo za mene lično. Sigurno da mi je drago i želim se zahvaliti selektoru. Protiv Luksemburga očekujem pobjedu jer moramo ići na pobjedu", kazao je Varešanović.

Top Komentari

user1675926959
Sine moj,zahvali se ljudima oko tebe i kapitenu što si uopšte pozvan Ti nisi najbolji igrač čak ni Sarajeva a dospio si u repku i gle čuda igraš jedno 15 minuta....Fuj repka fuj savez...Vico i Hadžija odlazite !!!!!!
3 0
Ecosport
A šta ćeš ti balavče i neznalico pričat. Doveo te dedin jaran Faruk da te udome negdje, pocrkali svi vi kriminalci dabogda. Mrš. Gadi mi se ova menadžerska reprezentacija.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi