Gol Vitinhe otkrio je Šehićevu najveću slabost - odmah se sjetio 95. minute i Kazahstana

Morat će da se popravi

Gol Vitinhe otkrio je Šehićevu najveću slabost - odmah se sjetio 95. minute i Kazahstana

E. Škorić

U sve zanimljivijem prvenstvu Saudijske Arabije uzbuđenja definitivno ne nedostaje otkako su u tamošnje klubove stigli igrači iz Evrope.

Među zvijezdama koje su dolazile na Bliski istok na potpis bogatih ugovora koji mogu da riješe dugoročne životne egzistencije ne samo igrača nego i njihovih nasljednika, našao se i jedan Bosanac. Naravno, radi se o golmanu reprezentacije BiH Ibrahimu Šehiću.

Nekadašnji golman Željezničara potpisao je za Al Khaleej, koji je osvojio samo jedan bod, a 34-godišnji golman je na tri utakmice primio sedam golova.

Šehić je ipak najbolju partiju pružio sinoć u gostima kod Al-Ettifaqa kojeg s klupe vodi legendarni Steven Gerrard.

Branio je dosta dobro, ali imao i jednu kobnu grešku koja je na kraju značila gubitak dva boda za njegovu ekipu. Naime, u 50. minuti Vitinho je iz slobodnjaka postigao gol za konačnih 1:1.

Oglasi

Gol definitivno ide na dušu Šehića, koji ej ostao ukopan dok je protivnički igrač loptu plasirao u stranu pucavši ispod živog zida.

Vitinho je sve iznenadio, naročito Šehića, koji se odmah mogao sjetiti Zenice i utakmice s Kazahstanom. Tada smo, u 95. minuti, primili gol i ostali bez dva boda.

Jedan kazahstanski igrač je pucao prizemno sa oko 18 metara, lopta prolazi ispod živog zida i pokraj iznenađenog Šehića završava u mreži.

Očito su ovakvi udarci prava mora za Šehića, koji će svakako u budućnosti morati da obrati više pažnje kod slobodnih udaraca.

Šehić je prije Khaleeja branio u Turskoj za Konyaspor i Ezurumspor, a u Azerbejdžanu za Qarabag. Ponikao je u Željezničaru s kojim je bio prvak u sezoni 2009/10, a sezonu kasnije i osvajač Kupa BiH.

Može da se pohvali i sa pet titula sa Qarabagom, sa kojim je osvojio i tri trofeja Kupa. Trenutno je prvi golman reprezentacije BiH i našao se na spisku selektora Mehe Kodre za septembarske mečeve u kvalifikacijama za EP.

Top Komentari

gogs
Vidi se da novinar nikad nije igrao fudbal
2 0
Kakaks
Tanak golman
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi