Fudbaler Liverpoola prasnuo u smijeh: "Mbappe? Pa svi znamo gdje odlazi"

Nije više tajna

Fudbaler Liverpoola prasnuo u smijeh: "Mbappe? Pa svi znamo gdje odlazi"

E. Škorić

Gdje će Kylian Mbappe igrati sljedeće sezone? Na pitanje koje si postavljaju mnogi ljubitelji fudbala, Ibrahima Konate očito već ima odgovor.

Nakon velike pobjede Liverpoola kod Brentforda u Premier ligi (4:1) ove subote, francuski internacionalac je povjerio da Redsi neće biti sljedeća baza njegovog sunarodnjaka.

Nije to izgovorio, no očito je da i on, kao i većina ljubitelja fudbala zna gdje će Mbappe igrati od ljeta.

"Iskreno govoreći, zar stvarno misliš da će on doći ovamo? Svi znamo kamo će ići tako da... O njemu u ovoj ekipi niti ne razmišljamo i nisam ga ni pokušao nagovoriti da dođe", uz smijeh je poručio Konate.

Mbappe je prije nekoliko dana donio odluku da napusti PSG na kraju sezone, čime je završena jedna od najvećih fudbalskih sapunica u historiji. Svi su odmah znali da je Real njegova nova destinacija, ali prvo treba čekati zvaničnu potvrdu ili nekog od klubova ili samog fudbalera.

Oglasi

On je 2018. godine stigao u PSG iz Monaca i postao jedan od najboljih svjetskih fudbalera. Osvojio je naslov svjetskog prvaka sa Francuskom 2018. godine, potom u Kataru igrao i izgubio finale od Argentine, a s Parižanima je osvojio sve osim Lige prvaka, zbog čega je vjerovatno i odlučio ode u Madrid.

Postoje interesi od nekoliko velikana evropskog fudbala, ali očito je Mbappeu suđeno da zaigra za klub o čijem dresu sanja još od ranih dana svoje mladosti.

Real Madrid ga je dugo pokušavao dovesti i čini se da je Florentino Perez na kraju dobio još jednu veliku bitku u svijetu fudbala. Osim Mbappea, vjeruje se, put Madrida će i kanadska zvijezda i bek Bayerna Alphonso Davies, s tim da u njegovom slučaju Real mora da plati određenu odštetu jer ima ugovor do ljeta 2025. godine.

Uoči utakmice protiv Nantesa u Ligue 1, Luis Enrique je održao konferenciju za medije, a prvo pitanje koje je trener PSG-a dobio bilo je o Kylianu Mbappeu.

On je rekao da ne može ništa reći o temi, te je istakao da će dati svoje mišljenje tek kada Mbappe i PSG službeno objave da se razilaze.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon što mu je postavljeno još jedno pitanje o Mbappeu, Enrique je ustvrdio da je stvar zatvorena i zaprijetio prisutnim novinarima da će napustiti press konferenciju ako ga opet budu ispitivali o toj temi.

“Ne mogu ništa reći. Dok ne bude nešto zvanično, neću ništa govoriti. Kad oni progovore, i ja ću vam reći svoje mišljenje. Došao sam prije šest mjeseci i klub je iznad svakog igrača. Upletene strane su te koje moraju govoriti", poručio je Španac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi