Legenda Bayerna "očitala bukvicu" cijeloj Francuskoj zbog Mbappea: "On nije naše vlasništvo"
Foto: AP Photo/Matthias Schrader

Stao u odbranu napadača PSG-a

Legenda Bayerna "očitala bukvicu" cijeloj Francuskoj zbog Mbappea: "On nije naše vlasništvo"

E. Čaušević

Kylian Mbappe već danima je glavna tema fudbalske javnosti nakon što je objavljeno da će francuski reprezentativac nastaviti karijeru u Real Madridu. Zbog toga je u Francuskoj dobio velike kritike, a u njegovu odbranu stao je legendarni Bixente Lizarazu koji je u nekoliko rečenica "očitao bukvicu" Francuzima.

Već nekoliko sedmica piše se uveliko o tome da će Mbappe na kraju sezone napustiti PSG i potpisati za Real Madrid, te da je francuski reprezentativac navodno već sve dogovorio s Florentinom Perezom.

Mbappe s Parižanima ima ugovor do kraja ove sezone i kako stvari stoje ovaj put neće produžiti saradnju. Očekuje se da napusti Park prinčeva bez obeštećenja i čini se da će njegova naredna destinacija biti Santiago Bernabeu.

U Francuskoj se već danima piše o tome da je Mbappe sve dogovorio s kraljevskim klubom i da će na ljeto sigurno napustiti PSG što u toj zemlji nisu dočekali baš s odobrenjem.

Mbappe je zbog odluke da ide u Real Madrid dobio žestoke kritike javnosti u Francuskoj jer su svi svjesni da će Ligue 1 ostati bez najboljeg igrača. S druge strane navijači PSG-a još uvijek šute jer se nadaju da će Mbappe ostati da će se ponoviti scenario od prije dvije godine kada je produžio ugovor.

Oglasi

Međutim, čini se da je ovaj put zaista veoma mala šansa za ostankom u Parizu jer očito i Mbappe želi novi izazov u karijeri, a ponuda jednog od najvećih svjetskih klubova se teško odbija.

Nakon što je Mbappe žestoko iskritikovan u Francuskoj u njegovu odbranu stao je nekadašnji defanzivac Bayerna, Bixente Lizarazu, koji je u nekoliko rečenica objasnio zbog čega on ide u Real Madrid.

"Kylian nije naše vlasništvo, to je njegov život i njegova karijera. Ako je njegov san da igra za Real Madrid onda ima svako pravo da taj san slijedi. Dao je PSG-u sedam godina i mislim da je normalno da želi da se okuša u nekom drugom klubu. Ako ode u Real Madrid siguran sam da će za njega to biti fantastičan izazov", rekao je Lizarazu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nekadašnji lijevi bek Bayerna želi da spusti tenzije što se tiče Mbappea i poručio je da je čovjek koji je donio Francuzima titulu prvaka svijeta 2018. godine zaslužio mnogo bolji tretman, te da ima pravo da s karijerom radi šta želi i da mu se to ne smije zamjerati.

Mbappe je u PSG stigao na ljeto 2017. godine iz Monaca i plaćen je čak 180 miliona eura, te Parižane najviše boli činjenica da će otići bez obeštećenja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi