Sve nade u Parizu su ugašene kada se saznalo šta je Florentino Perez uradio u svlačionici Reala

Čini se da je tu zaista sve već završeno

Sve nade u Parizu su ugašene kada se saznalo šta je Florentino Perez uradio u svlačionici Reala

Endin Čaušević

Kylian Mbappe već nekoliko dana nalazi se u centru pažnje fudbalske javnosti jer se sve više priča o tome da je njegov transfer u Real Madrid završena stvar. Da tu ima istine pokazuje i potez kojeg je napravio predsjednik kraljevskog kluba Florentino Perez.

Već je svima dobro jasno da je Mbappe ušao u posljednjih nekoliko mjeseci ugovora s PSG-om i da će na ljeto imati pravo kao slobodan igrač da napusti francuski klub ukoliko se ne odluči na produženje saradnje.

Međutim, čini se da ovaj put od potpisa novog ugovora s Parižanima neće biti ništa, te da se neće ponoviti scenario od prije dvije godine kada je iznenadio sve ostankom u PSG-u.

Mediji u Francuskoj i Španiji već danima pišu o tome da je Mbappe već prelomio i donio odluku da od naredne sezone zaigra u dresu Real Madrida i da je svjestan da je stiglo vrijeme za novi izazov.

L'Equipe i Marca objavili su da je Florentino Perez sve dogovorio s Mbappeom i da mu je francuski reprezentativac potvrdio da će doći na ljeto u Real Madrid, te da ga ostanak na Parku prinčeva uopšte ne interesuje.

Oglasi

Iako se u Parizu nadaju da bi se Mbappe mogao predomisliti čini se da ih je potez Florentina Pereza u potpunosti "razoružao" jer se saznalo šta je predsjednik Kraljeva već napravio.

FootMercato koji je prvi objavio da Mbappe ide u Real Madrid sada tvrdi da i u svlačionici kraljevskog kluba već znaju da će dobiti na ljeto veliko pojačanje i da Francuz zaista stiže na stadion Santiago Bernabeu.

Ovaj portal tvrdi da je Perez već rekao igračima Real Madrida da je Mbappe pristao da dođe u ovaj klub i da je ostalo samo još da se zvanično potvrdi ta vijest, ali da je već sve dogovoreno.

Također, nije poznato da li Mbappe želi da se sezona završi kako bi dao zeleno svjetlo da se potvrdi da ide u Real Madrid ili će njegov prelazak u kraljevski klub biti ranije ozvaničen.

Mbappe ne želi da u ostatku sezone to bude u centru pažnje jer želi da se fokusira na igre u dresu PSG-a i da se o njegovoj sudbini priča tek na ljeto, ali pitanje je da li će Real čekati kao prije dvije godine ili će odmah reagovati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I tada su Mbappe i Real imali načelni dogovor oko njegovog potpisa, ali u zadnji trenutak se francuski napadač predomislio i ostao je u PSG-u.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi