Ova reakcija sve govori - U 44. minuti se Jurgenu Kloppu "srušio svijet"

Problem za problemom

Ova reakcija sve govori - U 44. minuti se Jurgenu Kloppu "srušio svijet"

E. Škorić

Fudbaleri Liverpoola su danas u Brentfordu ostvarili bitnu pobjedu (4:1) u 25. kolu engleske Premier lige.

Ekipa Liverpoola povećala je prednost nad Manchester Cityjem na pet bodova, s tim da Građani imaju u ovom trenutku dva meča manje.

Momčad pod vodstvom Pepa Guardiole kasnije igra derbi protiv Chelseaja na Etihadu i ako pobijedi vratit će se na -2, no i dalje imati dobre šanse da preuzme vodstvo na tabeli jer ima odigrati zaostali meč.

Jurgen Klopp može da bude presretan kako je njegov tim danas izgledao i konačnim rezultatom, a raduje ga svakako i povratak Mohameda Salaha. Oporavio se, te asistirao prvo Mac Allisteru u 55. minuti za 2:0, a u 68. minuti je Egipćanin postigao gol za 3:0. U igru je ušao krajem prvog dijela.

Pobjeda Redsa je nešto što je usrećilo sve navijače, najviše Kloppa i stručni štab, ali za ova tri boda plaćena je skupa cijena, budući da su u prvih 45 mintua dvojica bitnih igrača doživjeli povrede.

Oglasi

Prvo se povrijedio Curtis Jones, pa ga je zamijenio Gravenberch, a nešto kasnije i Diogo Jota, kojeg je upravo Salah zamijenio. Ono što predstavlja pravi problem je povreda Portugalca, koji će izostati mjesecima jer očito je da se radi o teškoj povredi koljena.

Jota nije mogao sam da napusti teren, iznijeli su ga na nosilima, a reakcija Kloppa u 44. minuti jednostavno sve govori. Za razliku od Jotine, Jonesova povreda se čini nešto manje ozbiljnom, mada se i njemu predviđa nekoliko sedmica bolovanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na Anfieldu su povrijeđeni još Trent Alexander-Arnold, Alisson Becker, Dominik Szoboszlai, Thiago, Joel Matip... Sve i jedan jako bitan igrač, a ulazimo u najvažniji, završni dio sezone.

Sreća u nesreći za Kloppa je činjenica da u sljedećem kolu njegov tim dočekuje slabašni Luton, a nakon toga gostuje Chelseaju u Liga kupu, pa meč sa Southamptonom u FA kupu, ali neke ključne utakmice, kao ona protiv Manchester Cityja u prvenstvu, igraju se u martu i Klopp je svjestan da će mu Jota itekako nedostajati.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi