Liverpool predstavio prvo pojačanje za novu sezonu

Konate potpisao

Liverpool predstavio prvo pojačanje za novu sezonu · Zvanično

E. Škorić

Ibrahima Konate i zvanično je novi nogometaš Liverpoola.

Engleski klub objavio je putem zvanične stranice da je postignut dogovor s Leipzigom oko transfera 22-godišnjeg stopera, koji je dogovorio dugoročnu saradnju s Redsima, počevši od 1. jula ove godine.

"Stvarno sam sretan što se pridružujem tako velikom klubu poput Liverpoola. Ovo je zaista uzbudljiv trenutak za mene i moju porodicu i jako se radujem što ću upoznati svoje nove saigrače i što me čeka jedno novo poglavlje u karijeri", izjavio je Konate, pa je uz to dodao:

"Trenutno mi je fokus na EP do 21 godine s Francuskoj, a nakon toga dolazim u jednu od najboljih svjetskih ekipa i to mi daje poseban osjećaj. Mnogo godina naporno sam radio da bih došao do ove tačke, ali želim svima da se zahvalim u Leipzigu, svima s kojima sam tamo radio - igračima, osoblju, trenerima i navijačima".

Konate će se na Anfield preseliti nakon četiri sezone u Bundesligi s Leipzigom, gdje je upisao 95 nastupa i postigao četiri gola. Također je s njemačkim klubom ostvario osam nastupa u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Broj njegovog dresa u Liverpoolu bit će potvrđen u dogledno vrijeme.

Liverpool je prošle sezone imao velikih problema u odbrani zbog povrijeđenih igrača. Sada će taj problem uveliko biti riješen, a očekuje se da se oporavi i Virgil van Dijk ida do početka nove sezone bude potpuno spreman. Tu je i dalje Joe Gomez, dok je Ozan Kabak pušten u Schalke jer Liverpool nije želio da otkupi njegov ugovor.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Ovaj Klopp kao da ima proviziju, samo od njih kupuje, zar ovo nije vec 5 igrac iz istog kluba.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi