Ibrahimović i zvanično u LA Galaxyju

Potvrdio američki klub

Ibrahimović i zvanično u LA Galaxyju

Ono što se proteklih dana najavljivalo, sada je dobilo i zvaničnu potvrdu - Zlatan Ibrahimović je novi igrač Los Angeles Galaxyja.

Ibrahimović (36) je jučer sporazumno raskinuo ugovor sa Manchester Unitedom i karijeru će nastaviti "preko bare", tačnije u Los Angeles Galaxyju u kojem od ranije nastupa Adis Hušidić. Ugovor švedskog napadača će biti službeno obznanjen tokom vikenda, a vrijednost istog je navodno tri miliona dolara.

Američki klub je putem svojih društvenih mreža zvanično potvrdio transfer, a uz videozapis Ibrahimovića u novom dresu, uz njega je i lav s kojim se Šveđanin često povezuje.

"Los Angeles, dobrodošao kod Zlatana", rekao je Ibra uz krik lava.

Šveđanin je u Manchester Unitedu proveo skoro dvije godine, a ranije je s velikim uspjehom nastupao za Paris Saint-Germain, Barcelonu, Inter, Milan, Juventus, Ajax i Malmo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi