Ibrahimović nastavlja MLS avanturu, ostaje u LA Galaxyju

Ništa od transfera u Milan

Ibrahimović nastavlja MLS avanturu, ostaje u LA Galaxyju

Zlatan Ibrahimović će, uprkos brojnim natpisima o transferu, ostati u američkoj MLS ligi.

Tridesetsedmogodišnji švedski nogometaš se već sedmicama povezuje sa prelaskom u Milan, činilo se u jednom momentu da je cijeli posao i pred realizacijom, no do povratka na San Siro, kako stvari stoje, neće doći.

Italijanski mediji, kao i pojedini švedski među kojima je Expressen pišu kako je u cijeloj priči došlo do preokreta, a glavni razlog zbog kojeg neće pojačati napadačku konkurenciju u Milanu je - porodica. Naime, navodi se kako je njegovoj supruzi i djeci lijepo u Los Angelesu i da nemaju namjeru da se još vraćaju u Evropu.

Osim toga, čelnici Los Angeles Galaxyja su spremni Ibrahimoviću ponuditi još veći novac, jer se očekuje odlazak Romaina Alessandrinija ili Giovanija Dos Santosa.

Iza iskusnog Ibrahimovića je sjajna sezona u MLS-u. U 34 utakmice za Los Angeles Galaxy je postigao 34 pogotka i bio uvjerljivo najbolji igrač kluba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi