Ibrahimović odlučio da ne ide u Tursku

Neće igrati u Antalyji

Ibrahimović odlučio da ne ide u Tursku

Kapiten švedske reprezentacije Zlatan Ibrahimović neće nastupiti u prijateljskoj utakmici protiv Turske. 

Utakmica će biti odigrana 25. marta u Antalyji, međutim selektor Erik Hamren neće moći računati na najveću zvijezdu reprezentacije Zlatana Ibrahimovića koji je odlučio da ne putuje u Tursku.

"Ponudio sam mu izbor, a on je odlučio propustiti dvoboj. Rekao mi je da želi zadržati svoju dobru formu u PSG-u jer ga čekaju utakmice Lige šampiona. Možemo i bez njega", kazao je Hamren, te se osvrnuo na napade u Turskoj.

"Turci su nam garantovali sigurnost. Poslali su nam detaljne planove glede sigurnosti i nemam razloga da im ne vjerujem", istakao je švedski selektor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjećamo, Ibrahimović je zahvaljujući svojim golova postao jedan od najzaslužnijih što će Švedska igrati na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi