Šveđani ne žele da Ibrahimović igra protiv Turske

Ne brinu se zbog trenutnih dešavanja u Turskoj

Šveđani ne žele da Ibrahimović igra protiv Turske

Endin Čaušević

Reprezentacija Švedske u petak igra prijateljsku utakmicu protiv Turske u Antaliji.

Ovu utakmicu propustit će Zlatan Ibrahimović jer je selektor Švedske Erik Hamren tako zatražio od Saveza. Ipak, Šveđani ističu da ih ne zabrinjavaju teroristički napadi koji su pogodili Tursku prethodnih dana, već da žele da se Ibrahimović odmori.

"Ne želim da ide s nama u Tursku, želim da se odmori. Potreban nam je zdrav za mnogo bitnije utakmice od ove. Ovako je najbolje za obje strane. To nije zbog terorističkih napada, toga se ne bojimo uopšte", rekao je Hamren.

On je dodao da je od Fudbalskog saveza Turske dobio garancije da su članovi reprezentacije Švedske potpuno sigurni u Antaliji, te da se ne moraju brinuti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Dobili smo sve planove za osiguravanje utakmice i osjećamo se potpuno sigurno", dodao je Hamren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi