Ibrahimović otkrio ko mu je bio životna inspiracija

Napredovao uz Alija

Ibrahimović otkrio ko mu je bio životna inspiracija

Edmir Škorić

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović otkrio je ko mu je bio u životu velika inspiracija.

Kako doalzi iz Švedske, gdje i nije bio velikih sportista u trenutku kada je Zlatan kreirao svoj sportski put, bio je prinuđen da idole traži u svijetu.

 "Dolazim iz Švedske, i nisam bio zadovoljan onim što su švedski sportaši postizali", rekao je Ibrahimović, pa je nastavio:

"Švedska je bila premala za mene. Imao sam veći cilj. Gledao sam razne velike ličnosti i to je ono što je bila moja motivacija i moj adrenalin. Volio sam Muhameda Alija. Način na koji se borio, na koji je govorio, kako je odgovarao na kritike bez obzira s kim razgovarao... To mi je bila inspiracija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Napadač Manchester Uniteda dodaje da je došao do vrha zahvaljujući marljivom radu i svakodnevnom treniranju.


ibramotivacija by situacijeliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi