Ibrahimović otkriva tajne najboljih svjetskih trenera

Usporedio Josea i Pepa

Ibrahimović otkriva tajne najboljih svjetskih trenera

Zlatan Ibrahimović je u autobiografiji Carla Ancelottija pod nazivom "Tiho vodstvo" otkrio detalje koji razlikuju Josea Mourinha i Pepa Guardiolu.

Švedski napadač (34) je u prošlosti s velikim uspjehom trenirao pod palicom Mourinha i u njegovom Interu je u sezoni 2008/09. bio najbolji strijelac Serije A, dok se godinu kasnije period u Barceloni svodio na svađe sa Guardiolom.

Danas kada poznaje način rada obojice trenera odlučio je u autobiografiji Carla Ancelottija "Tiho vodstvo" otkriti detalje koji ih razlikuju. 

"Mourinho je strog trener. Sve radi kroz psihološke igrice, voli manipulirati igračima. Nikad u svojoj karijeri nisam doživio tako nešto, cijelo vrijeme mi je govorio jedno i tjerao me da činim drugo. Što je najvažnije - upalilo je. Volim takav odnos, postao sam najbolji strijelac prvenstva i osvojili smo naslov u mojoj zadnjoj sezoni u Interu. Meni je to dovoljan dokaz da nešto funkcioniše. Zbog njegovog govora sam bio ispunjen adrenalinom uoči svake utakmice. Davao mi je i tražio od mene. Mourinho dobro zna kako se treba odnositi prema igraču, ali Ancelotti zna kako se odnositi prema čovjeku", kazao je Ibrahimović i potom se osvrnuo na epizodu u Barcelonu.

"Nakon Mourinha otišao sam Guardioli, velikom misliocu. Imao je toliko rješenja za svaki tim protv kojeg smo igrali, a svakom igraču bi rekao tačno šta mora raditi kako bismo pobijedili i tačno na koji način želi da to napravim. Znali smo imati dva gola prednosti na poluvremenu, a on bi nas tjerao po treći, četvrti, peti, šesti ili sedmi. Bio je kao mašina", ispričao je Ibrahimović.

Inostrani mediji sve više pišu o tome da bi Ibrahimović i Mourinho mogli ponovno sarađivati ukoliko Portugalac preuzme Manchester United. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi