Ibrahimović: Ponosan sam na Modrića, to je moja krv...

Ima veliko mišljenje o hrvatskom vezisti

Ibrahimović: Ponosan sam na Modrića, to je moja krv...

Legendarni švedski napadač Zlatan Ibrahimović u razgovoru za DAZN još jednom se prisjetio svojih korijena.

Ibrahimović je poznat po tome što ne bira riječi, ono što mu je na srcu će i reći, bez obzira šta ko o tome mislio, a sada se dotaknuo odabira Luke Modrića za najboljeg igrača svijeta.

Zbog nagrade koju je osvojio vezista Real Madrida je, kako je rekao, iznimno sretan i ponosan, jer uostalom i on vuče porijeklo iz Hrvatske.

"Modrić je jedan od najkompletnijih veznjaka. Daje nevjerojatan ritam i ima sjajan pregled igre. Zadivljuje kako dijeli lopte. Igrao sam protiv njega dok je bio mlad igrač. Sada ima puno iskustva i sretan sam što je osvojio tolike nagrade i što je proglašen najboljim igračem svijeta. Prošla godina je bila njegova", rekao je Ibrahimović.

Na tome nije stao...

"Moja majka je iz Hrvatske, a Modrić je Hrvat, pa sam i zbog toga sretan. To je dio moje krvi", zaključio je Ibrahimović razgovor o Modriću.

Opšte je poznato kako je Ibrahimović otac Šefik iz naše zemlje, tačnije Bijeljine, dok mu je majka iz okolice Škrabrnje. Porodica se 1977. godine preselila u Švedsku, gdje je sadašnja zvijezda Los Angeles Galaxyja ujedno i rođena.

Top Komentari

Koliko znam DNK Hrvata i Roma nije ista, Modric je Hrvat a Ibrahimovic je Rom, pa kako ce onda Ibrahimovic i Modric biti ista krv.
2 2
casimiro
hahaha...jebe se njima ko je ko!lova je bitna.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi