Ibrahimović kritikovao Cristiana: Nije izazov otići u jedan od najboljih klubova

Zlatan "branio" svoje ranije komentare

Ibrahimović kritikovao Cristiana: Nije izazov otići u jedan od najboljih klubova

Nekadašnji fudbaler brojnih evropskih velikana, uključujući i Juventus, Zlatan Ibrahimović je u svom zadnjem intervjuu za DAZN govorio o ovosezonskom izdanju Lige prvaka, ali i Juventusovoj najvećoj zvijezdi Cristianu Ronaldu.

"Ove godine je sve otvoreno, nema ekipe koja je superiorna u odnosu na druge niti se može reći da je neko favorit za trofej. Ja ću navijati za svoje stare klubove: PSG, Manchester United, Juventus i Barcelonu. Inter je, nažalost, eliminisan, a Milan nije u takmičenju. Tu su moja četiri tima i nadam se da će jedan od njih osvojiti trofej", istakao je iskusni fudbaler LA Galaxyja.

Ibrahimović je iskoristio priliku i da objasni svoje ranije komentare o Cristianu Ronaldu, ali je istakao da nije nikakav izazov preći u Juventus.

"Nisam rekao da nije odličan, rekao sam da nije nikakav izazov izabrati Juventus. Nije izazov otići u jedan od najjačih timova na svijetu... Možda zavisi od toga šta smatrate izazovom. Za mene je to kada dođete u ekipu i podignete je na viši nivo. To je izazov", istakao je Ibrahimović, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U svakom slučaju to je bio sjajan transfer za italijanski fudbal jer je zahvaljujući njemu Sarija A ponovo u centru zbivanja, a to je moj drugi dom".

Podsjetimo, Ronaldo je prošlog ljeta odlučio napustiti Real nakon mnogo uspješnih godina i preći u Juventus u potrazi za novim izazovom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miskolizac
realno, podigao je Juventus na visi nivo, kad imas Cristiana u ekipi, uvijek je moguce da dobijes utakmicu u kojoj si los, jer on daje taj neki impuls, nisam fan, al realno Juventus je druga ekipa za mene od kad je Cristiano tu, ozbiljnija.
2 3
Baggio89
Izazov bi bio ostati sa Juventusom u drugoj ligi gnjido jedna, a ne pobeci!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi